Jump to content

Élj lassabban: Slow Watch

2015. 05. 31. 23:05

Ma rohanó világunkban legtöbbször 24 óra is kevés egy nap. Többet adni nem tudunk, ám ez a dizájnos Slow Watch egy kicsit jobban rádöbbenthet, hogy az idő lassabban is mehet, ha úgy akarod.

Christopher Noarskau és tervezőcsapata egy nemzetközi kampány során gyűjtötte össze a pénzt projektje megvalósításához. A pénz összegyűlt, így már gyártják az egyetlen óramutatós dizájn-órát, mely nem az órákat, hanem a napokat számolja.

A MeisterSinger koncepciója után ezen az órán is csak egyetlen mutató található, mely minden nap éjfélkor a hagyományos órákon a 6-os számnál található 0 órától indul, és 24 óra alatt jár körbe. A Slow Watch-nál 24 órás időbeosztást olvasunk a számlapon, az órákat jelzős számok között pedig a negyedóránkat jelző vonások találhatók.

Az idő lassúságát prezentálni kívánó időmérő a hatvanas évek akkoriban innovatívnak számító óratokjait idézi, melyek 34 és 38 milliméteres méretben kaphatók, az óralapokat pedig többféle színben, a szíjat pedig bőr és acél formában is kérhetjük.

A kortárs, letisztult minimalista dizájnhoz svájci minőséget kapunk, 230 és 280 euró közötti áron figyelhetjük a nap múlását karunkon.

(Fotó: totalwatchreviews)