Jump to content

OneClip: Szinkronizálható vágólap

2015. 05. 28. 12:56

A vágólap mindig is hasznos eszköz volt személyi számítógépeinken, ám ezúttal már nem csak ott tudjuk hasznosítani, hanem hamarosan szinkronizálhatjuk más, iOS-t, Androidot vagy Windowst futtató eszközeinken: azaz számítógépes vágólap tartalmakat megjeleníthetünk akár mobiltelefonunkon.

Tesztelési fázisban van a Microsoft OneClip nevű alkalmazása, amivel szinkronizálni tudjuk a vágólapon lévő tartalmakat az iOS-t, Androidot és Windowst futtató eszközeinken.

A OneClip a tervek szerint képes lesz arra, hogy vágólapra helyezett szöveget, telefonszámokat, képeket, címeket kezeljen más operációs rendszerű eszközökön. Az eszközökön manuálisan is tudunk frissíteni a tartalmakat, de a szinkronizálás magától is végbemegy. A törléssel viszont vigyázni kell, mert ha eltávolítunk valamit a vágólapról, akkor az a többi eszközön sem lesz látható többé - azaz a szinkronizálás visszafelé is működik.

OneClip intelligens alkalmazás lesz, hiszen magától is felismeri a tartalom típusát, és magától kategorizálja azokat. A fiókunkkal több eszközre be tudunk majd jelentkezni, és az első bejelentkezés után már csak egy PIN-kódot kell megadni.

Hasznos alkalmazásnak ígérkezik a OneClip, sok adatot, információt, szöveget használó, és azokat szinte minden eszközön használó felhasználók számára kifejezetten nagy segítséget jelenthet az üzleti életben, üzleti utakon vagy más életszituációkban is.