Jump to content

Lenovo okosóra: Magic View titkos kijelzővel

2015. 05. 28. 22:43

Mióta megjelent az Apple okosórája, az óragyártók és egyéb techóriások egyre inkább az okosóra területén képzelik el a jövőt. A hagyományos órákat gyártók közül többen kijöttek okosórával, míg más, eredetileg nem óragyártással foglalkozó cég is megpróbálkozott a lehetetlennel.

Közülük a Lenovo újdonsága az egyik legérdekesebb és legszokatlanabb: a Magic View fantázianevű órának ugyanis két számlapja is van, de nem egészen úgy, ahogy azt mi elképzeljük. A második számú óralap ugyanis messziről egyáltalán nem látható, sőt kifejezetten titkosnak mondható, ugyanis a középső óralap alatt, a pánton található meg, és alapesetben egyáltalán nem vehető észre, csak ha tulajdonosa a saját szeme elé húzza azt.

A Lenovo ezt a megoldást a privát, személyes, mással meg nem osztandó tartalmakat védendő hozta létre, azaz a személyes információkat, képeket, adatokat el tudjuk zárni olyanoktól, akik nem az óra tulajdonosai. Bár az előhíváshoz szükséges mozdulat - azaz az óra szemünk elé emelése - kissé szokatlan manőver, és akár megütközést is válthat ki másokból, valójában biztonságos módszer, és az adatokat folyamatosan a szemünk előtt tároló okos szemüveg projektekkel szemben kényelmesebb, jobban szelektálható megoldás.

(Fotó: mobilgeeks)