Jump to content

Afrodiziákumok tárháza 1.

2015. 05. 25. 13:52

A nemi vágykeltés kólönböző forrásainak, megoldásainak és csodaszereinek keresése évezredes igény az emberben. Sok-sok csodaszer, trükk és bevethető anyag létezik, mindenkinél más működik. Íme néhány természetes afrodiziákum, melyek tényeg feltüzelhetik hálószobádat.

1. Fahéj
A fahéjban lévő anyagok állítólag potencianövelő hatásúak, egyes kultúrákban a nemi szerveket kenték be fahéjjal a pozitív hatás érdekében.

2. Datolya
AZ arabok szerint a datolya növeli a spermák számát. Bár ezt számokkal nehéz igazolni, a datolya ettől még rendkívül egészséges, a magas gyümölcscukor-tartalma miatt pedig sok energiát ad, ami nem jön rosszul a hálószobában.

3. Gyömbér
Vérkeringést serkentő hatása miatt nem hatékony vágyfokozó a gyömbér és segít az ellazulásban is.

4. Görögdinnye
A benne lévő citrullin serkenti az idegrendszert, így jó hatással van a nemi késztetésre is. Gyümölcscukor-tartalma miatt sok energiát ad, akárcsak a datolya.

5. Ginzeng
Az ázsiai csodanövény élénkít, stresszhelyzetben segít higgadtak maradni, erősíti az immunrendszert. Az ázsiai kultúrák szerint fokozza nemi vágyat.

6. Zeller
A zeller szintén növeli a nemi vágyat, állítólag férfiak és nők számára is jó. Frissít, fokozza az androszteron nevű hormon termelődését, amely ellenállhatatlanná tesz az ágyban.

7. Padlizsán
A padlizsánban rengeteg a vitamin, az ásványi anyagok és a nyomelemek. Jó hatással van a szív- és érrendszerre, a benne lévő fitotápanyagok pedig felpörgetik az agyi üzenetátadást, ezért is sorolják a nemi vágykeltők közé.

8. Petrezselyem
A leánybúcsúban nem véletlenül árulnak petrezselymet! Az egyik legelterjedtebb afrodiziákumról van szó: értágulatot okoz, amely meghosszabbítja a merevedést.

(Fotó: Hans Holt Flickr)