Jump to content

Ez lesz James Bond legújabb verdája

2015. 05. 11. 20:46

2015 őszén mutatják be a legújabb, szám szerint már 24. James Bond filmet, a Spectrét. A főszereplő, Daniel Craig várhatóan újra megmenti a világot, minden bizonnyal csodaszép hölgyek veszik körül, azt viszont már tudjuk, hogy ezúttal milyen autót vezet majd.

A 2015- november 6-án bemutatásra kerülő, a Skyfallt is rendező Sam Mendes filmben James Bond egy Aston Martin DB 10-est vezet majd.

A méltán híres és népszerű film sorozatnak természetesen már vannak állandó luxus szponzorai, így nem csoda, ha James Bondnak is mindenből a legjobb jut. A Church cipők és az Omega karórák mellett az Aston Martin is kötelező tartozáka a 007-es ügynöknek, aki ezúttal is egy futurisztikus modellel indul a gonosz ellenség legyőzésére.

Ezt a modellt kifejezetten a film részére készítették el, így a konstrukcióból összesen 10 darab készül. A kocsi házon belül készült, mind a dizájn, mind a motorikus és technikai oldalról. Még ha nem is lesz belőle luxuspiacon kapható széria-autó, az új Aston Martin DB 10 azért bepillantást enged a márka jövőbeni formavilágának terveibe. Bár az autó egy 4.7 literes, nyolchengeres motorral van szerelve, nagyon sok elem karbonszálas megoldással készült - a könnyű karosszéria jobb menetteljesítménye mellett többek között azért is, hogy minél a gyorsabban legyártható legyen.

Az autó további technikai és egyéb paramétereiről egyelőre nem sokat tudni, ám formavilágát tekintve sokaknak Jaguar F-Type-ra emlékeztethet a DB 10-es, legfőképpen oldalról. Ez persze nem is meglepő, hiszen mindkét autót Ian Callum tervezte.



(Fotók: autoblog)