Jump to content

Lábápolás férfiaknak? Tippek és jótanácsok

2015. 05. 04. 19:38

A nyári szezon közeledtével nem csak a szandálokat, papucsokat előhúzó hölgyeknek, hanem a férfiaknak is fontosabbá válik a lábápolás.

1. Menj el pedikűröshöz.
Furán hangzik, ugye? Ám egy igényes férfi manapság már nem csak edzésre, fodrászra és kozmetikusra számíthat, hanem a lábápolás terén is fordulhat szakemberhez. Ha kezdő vagy a témakörben, végképp érdemes felkeresni egy pedikűröst, aki szakértően nyúl körmeidhez és még lábmasszázst is kaphatsz a kezeléshez.

2. Használj sarokreszelőt, habkőt és lábradírt.
Csupa idegenül hangzó, ám kényelmes és hasznos eszköz! Heti egyszer-kétszer távolítsd el az elhalt hámréteget a talpaidról. A legjobb, ha ezt zuhanyzás közben vagy után teszed, mert ilyenkor felpuhul a bőr és sokkal könnyebb dolgod van. Ezeket a lábápolási eszközöket beszerezheted bármelyik drogériában.

3. Ne félj a körömvágó ollótól és a csipesztől.
Az igazán férfias, és legfőképpen ápolt megjelenés, ha körmeid rövidek és szépen karbantartottak. ezzel nem csak esztétikailag gondozod körmeidet, hanem megóvod a köröm körülötti és alatti területet a benövésekről, gyulladásoktól, letörésektől.

4. Kend lábkrémmel.
Ha lefekvés előtt rendszeresen használsz lábkrémet, akkor nem repedezik be a sarkad és nem lesz érdes a lábad, ami ráadásul a csajoknak is jobban tetszik, hidd el! Plusz, remek érzés!

5. Ápold a gyulladásokat, megbetegedéseket.
Gyakori probléma a sárga körmök jelensége és a lábgomba. Ha bármi hasonló elváltozást tapasztalsz, célszerű orvoshoz fordulni segítségért, aki szakszerűen tud segíteni a problémán!

6. Űzd el a lábszagot.
A témában jópár tanáccsal szolgáltunk már, a lényeg, hogy számtalan módon figyelhetsz arra, hogy a nyári időszakban ne izzadjon túlságosan lábfejed a cipőben, pláne, ha azt zokni nélkül hordod.

(Fotó: misterbeardwash)