Jump to content

A világ 5 legkirályabb reptere

2015. 04. 23. 20:53

A legtöbb ember nem szeret reülőtéren lenni, mert a hosszú utazások, a várakozás, az átszállások kellemetlenségei elveszik a kedvüket. Nem beszélve arról, hogy egy reptéren nehézölni az időt: tömeg van, drágaság, és unalom. Persze vannak olyan repterek, amik önmagukban megérnek egy utazást.

1. Adolfo Suarez Madrid-Barajas repülőtér, Madrid, Spanyolország

A világ egyik legnagyobb termináljával büszkélkedhet, a gigantikus reptér 760.000 négyzetméterével nem járható be fél óra alatt. Az egyedi tetőszerkezet rengeteg természetes fényt enged be, miközben igazi spanyolos fieszta légkör uralkodik.

2. Hartsfield Jackson Atlanta Airport, Atlanta, USA

Az atlantai reptér a világ legnyüzsgőbb légikikötője, naponta mintegy 250.000 embert szolgál ki. Évente közel egymillió járat indul el innen, mégis maximális kényelem és ügyfél-orientáltság jellemzi.

3. Heathrow Terminal 5, London, Egyesült Királyság

A világ egyik leghíresebb repterének 5-ös Terminálja 2008-ban készült el, azóta ez a legnagyobb épület az Egyesült Királyságban. Évente 35 millió embert szolgál ki ez a hatalmas komplexum, ami szellős, modern és futurisztikus szerkezetű.

4. Changi Airport, Szingapúr

Szingapúr repülőtere a világ egyik legjobb ilyen célú épületegyüttese. 40 ezer ember dolgozik ebben a kifejezetten környezettudatos, zöld komplexumban. A reptér saját uszodával, pillangós kerttel, belső pálmafás sövényekkel van tele, számos egyéb kényelmi és szórakozási lehetőséget kínál, és több bolt van benne, mint a New York-i Fifth Avenue-n.

5. Tenzing-Hillary repülőtér, Nepál

A világ legveszélyesebb repterének tartott helye, mégis érdemes arrafelé repülni. Felügyelő torony és radar híján a "reptér" mindössze egy 460 méter hosszú, egyszerű kátrányútból áll... Mindez egy 3000 méter magas szikla peremén, ahol a felszállópálya véget is ér. Az Everestet felkutató turisták egyik kedvenc fotózkodó helye, de tériszonyosoknak nem ajánlott.

(Fotó: gettyimages)