Jump to content

A Huawei egyedi luxus okosórákkal jelentkezett

2015. 04. 22. 17:27

Nincs megállás a luxusóra gyártók számára: az Apple okostelefonjának megjelenésével új szintre emelkedett a rivalizálás, és a hagyományos óragyártók is előbb-utóbb kénytelenek egy okos funkciókkal is ellátott luxusórával előrukkolni! A Huawei egyedi ötlettel robbantott.

 

Az Apple okosóra után az volt a kérdés, hogy öüssze lehet-e hozni a hagyományos svájci luxusórák és az okosórák fúzióját? A Huawei ezt próbálta ki, amikor okos órája megalkotásakor klasszikus dizjánt, cserélhető számlapokat álmodott meg eszközének - ezzel közelebb hozva a hagyományos időmérőket a modern társainkhoz.

A 42 mm-es átmérő óralap átlagos méretre utal, a 11.3 mm-es vastagság pedig eleganciát kölcsönöz az órának.
A rozsdamentes acél tok, a svájci óráknál megszokott zafírkristály üveg az óra klasszikus jellegét erősítik, a tokot pedig ezüst, arany és fekete színben is választhatjuk, míg a szíjak közül az acél és a bőr is megrendelhető.

De most jön a csavar: a kör alakú, 1.4 colos kijelző 400x400-as felbontásban jeleníti meg az Android Wear operációs rendszert. Egy 1.2 GHz-es Qualcomm APQ8026 processzor gondoskodik a működésről, 512 RAM-mal megtámogatva. Az eszköz belső memóriája 4GB-os.

Ahogy az a Huaweinél lenni szokott, 40-féle cserélhető számlap gondoskodik arról, hogy ne jöjjön szembe velünk még egy ugyanolyan óra, mint a sajátunk. A klasszikusan elegáns és sportosan stílusos dizájnok között pedig egyetlen csúsztatással váltogathatunk.

És ahogy az elvárható egy okosórától, természetesen giroszkóp, gyorsulásmérő, vibramotor és pulzusmérő is van a szerkezetben. Email, sms, Facebook, valamint a telefonhívások értesítései mind nyomon követhetőek az eszközön. Jobbra húzva a hívások és üzenetek érhetőek el, balra csúsztatva a kijelzőt az alkalmazások érhetek el.

(Fotó: laurenblog)