Jump to content

Mercedes-Maybach S600 Pullmann: Az újjáélesztett luxusautó

2015. 04. 08. 19:59

A Genfi Autószalonon mutatkozott be a Mercedes legújabb és egyben legdrágább modellje, a második újjászületett Maybach, az S600 Pullmann. Igazi luxus, az első felsőbbrendű Merci megjelenésének 50. évfordulójára időztíve.

A Mercedes ugyanis először 1975-ben biggyesztette egyik feltuningolt modellje nevéhez a Maybach márkanevet, mely azóta a Mercedesek luxus kategóriáját jelképezi. A Rolls Royce-ra hajazó - bizonyos elemeiben azt le is pipáló - Pullmann az S-osztályra épülő Mercedes-Maybach hosszított változata, ugyanis nem kevesebb, mint 6 és fél méter a karosszériája.

Kétféle motorral, egy 4,8 literes, dupla turbós V8-assal és egy 6 literes dupla turbós V12-essel tehetünk szert egy ilyen gyöngyszemre, ám az alapára várhatóan 500 ezer eurótól indul, a határ pedig a csillagos ég.

Amellett, hogy a Mercedes tovább kívánja bővíteni a Maybach-logós autóinak számát, igazán ütősen mutatkozott be az S600-as Pullmann, melynek luxus kiegészítőit felsorolni is nehéz. Talán elég annyi, hogy a Burmester High-End 3D Surround-Sound hangrendszer a legdrágább hifi, amit valaha autóba építettek…



(Fotók: autoblog)