Jump to content

Hogyan lehet gyorsabb az interneted?

2015. 04. 05. 18:14

Nem kell ahhoz, informatikusnak vagy rendszermérnöknek lenned, hogy egy kicsit javíts otthoni interneted gyorsaságán. Akadozik a wifi? Íme néhány trükk, hogyan gyorsíts rajta!

1. Indítsd újra a routert.

A routernek is kell néha egy kis felfrissülés, ezt pedig sehogy máshogy nem érheted el, mint hogy néha újraindítod. Kapcsold ki, húzd ki a vezetékeket, majd várj 20-30 másodpercet, és indítsd újra. Várd meg, amíg újra csatlakozik, és hidd el, az esetek többségében megoldódik a problémád, wifid pedig újra szupergyors lesz.


2. Indítsd újra azt az eszközt, amin netezel.

A wifi elérési, gyorsasági és lefedési problémákat gyakran orvosolja az is, ha azt az eszközt indítod újra, amin az internetet használod. legyen az számítógép, laptop, táblagép vagy okostelefon.

3. Tedd arrébb a routert.

Az internet gyorsaságával és akadozásával kapcsolatos problémák egy része abból ered, hogy nem jó helyen tárolod a routert. Legyen minél közelebb a használt eszközökhöz, válassza el minél kevesebb fal a routert és az eszközöket. Ha egy háztartáson belül több helyiségben is kell wifi-elérés egy routerről, találd meg a legideálisabb központi helyet, vagy vásárol nagyobb hatósugarú elosztót.

4. Kerüld el a zavaró tényezőket.

A routerről osztott hálózat nélküli internet például nem szereti a vizet. Interferenciát okozhat például az is, ha a router vagy a használt eszköz akvárium közelében van, esetleg olyan távolabbi helyiségben használod, ahol a falakban vízcsövek vannak (például fürdőszoba).

5. Ne használd egyszerre túl sokat

Ha a wifit egyszerre többen, több eszközről használjátok, bizony előfordulhat lassulás, akadozás. Főleg, ha nagyobb adatforgalmat igénylő internet használat következik be, azaz az egyik eszközön filmet tölt valaki, a másikon Youtube-videókat nézel, online játékokkal játszol vagy zenét streamelsz. Figyelj a háttérben futó, nagy adatforgalmat igénylő alkalmazások működésére is.

(Fotó: popsugar)