Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 közepes burgonya
- 1 csomag instant élesztő
- 2,5 dl meleg víz
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál olíva olaj
- 1 kiskanál kristálycukor
- 2 kispohár sovány tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3- 4 közepes lilahagyma
- 20 dkg császárszalonna
- 20 dkg trappista sajt
A burgonyát megfőzzük, összetörjük.
A lisztekhez hozzákeverjük az instant élesztőt, a sót, olíva olajat, cukrot, majd a tört krumplit.
Annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. A vizet részben, vagy egészében is helyettesíthetjük a krumpli főzővízével.
A tésztát alaposan kidagasztjuk, 40-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, majd apró szeletkékre vágjuk.
A megtisztított lilahagymákat kettévágjuk, majd felszeleteljük.
A császárszalonnát felkockázzuk. A sajtot megreszeljük.
A gázsütő tepsijét sütőpapírral beborítjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük. Tejföllel megkenjük, fokhagyma szeletkékkel egyenletesen megszórjuk. Ráhelyezzük a szalonna kockákat és a lilahagyma szeletkéket.
Reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.