Jump to content

A legstresszesebb munkák I.

2015. 02. 27. 14:02

Számos munka van a világon, melyek hatalmas stressz forrást képeznek. Ezek közül is a következő két cikkünkben felsoroltak a legstesszesebbek.

10. Újságíró
Stresszeredmény: 48.76

A helyi és világesemények dokumentálása, ráadásul mindez a közvélemény figyelő (és sokszor felettébb kritikus) szeme előtt elég kockázatot hordoz magában ahhoz, hogy az újságírói szakma beférjen a TOP10-be. Ráadásul a fizetés sem verdesi az egeket, a határidők szorítása pedig kifejezetten erős stressz.

9. Fotóriporter
Stresszeredmény: 49.22

Valamivel még ennél is rosszabb a fotóriporterek helyzete, akik (legalábbis azok, akik komolyan veszik a szakmát) néha kifejezetten veszélyes helyzetekben kénytelenk dolgozni.

8. Eseményszervező
Stresszeredmény: 49.93

Ők felelnek azért, hogy egy-egy konferencia, esküvő vagy parti simán menjen végbe. A határidők szorítása, valamint a sok különböző (nem is mindig reális...) kívánság teljesítése komoly nyomást jelent.

7. Televíziós tudósító
Stresszeredmény: 50.30

Ha az újságírók esetében a kritikus közönségről írtunk, akkor mit mondjunk a tévésekre, akik aztán tényleg szó szerint szem előtt vannak, kitéve a nem mindig jóindulatú nézőknek. Nagyobb stressz ez, mint sokan gondolnák... (és akkor a határidőkről, valamint az élő bejelentkezések okozta feszültségről még nem is beszéltünk).

6. Színész
Stresszeredmény: 50.33

A színészek esetében még csak nem is feltétlenül a szereplés jelenti mindig a legnagyobb stresszt, de gondolunk a meghallgatásokra (ahol eldől, megkapnak-e egy szerepet), az utazásokra, és a létbizonytalanságra, hiszen kevesen keresnek egy-egy szereppel annyit, hogy abból kényelmesen megéljenek.