Jump to content

Vigyázat! Állatokra veszélyes V.

2015. 02. 26. 19:42

Kis kedvencünket sok mindentől kell megóvnunk élete során, hiszen nagyon sok olyan dolog van, melyek nagy károkat is okozhatnak nekik. Ráadásul, sajnos egyre több az ilyen étel is.

Penészes ételek:
Gyakran a penészes ételek a szemetesbe kerülnek, melyeket a kutyák előszeretettel keresnek meg. A penészes ételek nagyon sok méreganyagot tartalmaznak, hányást, hasmenést okoznak, és ezáltal befolyásolják a szervek működését.

Rágógumi:
A rágógumi dugulást okozhat a nyelőcsőben és a bélben, mindkét esetben károkat okozhat kedvencünknek. A lenyelt rágógumi elhízáshoz is vezethet, illetve cukorbetegséghez, fogproblémákhoz. A nagy kérdés azonban az, hogy miért adnánk kutyánknak rágógumit?

Rebarbara:
A rebarbara levelek rendkívül mérgezőek a kutyák számára, az oxalát nevű anyag miatt. Ez gyorsan felszívódik a véráramban, ha lenyelik, komoly problémákat okozhat. Ha rebarbara nő a kertben, semmiképpen ne engedjük a közelébe kutyánkat!

Sárgabarackmag:
A sárgabarack egy nagyon egészséges gyümölcs az emberek számára, de jobb, ha az állatoktól távol tartjuk. Amikor ezt a gyümölcsöt fogyasszuk, gondoskodjunk arról, hogy a magokat összegyűjtsük és kidobjuk, vagy olyan helyre rakjuk, ahol a kutyák nem érik el. A barackmag könnyen megfojthatja az állatot és rosszabb esetben halálhoz is vezethet.