Véd a rák ellen:
Az almahéj antioxidáns hatása jóval erősebbnek bizonyult, mint az alma húsából vett mintáké. Mindezek alapján érdemes tehát az almát, alapos tisztítás után, héjával együtt, rendszeresen fogyasztanunk, ezáltal gazdagítva szervezetünket számos fontos tápanyaggal, antioxidánsokkal.
Az alma héjában található un. fenolos szerkezetű vegyületeknek potenciális rákellenes hatása van.
Gyümölcslekvárok süritése:
Az alma magházát, héját ne dobjuk ki, főzzük fel, mint a lekvárt, majd szűrjük le. Magas pektintartalma révén remekül süríti az egyéb gyümölcslekvárokat, lerövidítve ezzel azok főzési idejét.
Házi bőrradír:
A gyümölcsös bőrradírozás nem ismeretlen a kozmetikában, és ha talán nem is ugyanazzal a hatékonysággal, de cserébe teljesen ingyen elvégezheted otthon is, és így is felfrissül tőle a bőröd. A szokásos arctisztítás után dörzsöld át a bőrödet almahéjjal, úgy, hogy a gyümölcshúsos rész érjen az arcodhoz.
A finom savak gyengéden tisztítják a bőrt, eltávolítják a szennyeződéseket és az elhalt hámrétegeket, és serkentik a keringést. Utána mosd le az arcod hideg vízzel, tonizálj és használj hidratálót!