Jump to content

Vigyázat! Állatokra veszélyes II.

2015. 02. 19. 21:31

Ha állatot tartunk bizony nagyon is oda kell figyelnünk arra, hogy mit eszik meg, hiszen számos olyan dolog van, mely ártalmas rájuk nézve. Ha nem vagy benne biztos, hogy mik is ezek, olvass tovább.

Chili:
Vannak olyan emberek, akik imádják a chilit, sokan háziállatukkal is megkóstoltatnák. Ne tegyék! A hatása ugyanaz, mint az embereknél, érintkezésbe lép a nyálkahártyával, a szemmel, orral, és fájdalmas valóban.

Cseresznyemag:
A cseresznyemagok kárt okozhatnak a nyelőcsőben és a gyomorban, számos létfontosságú szervet károsíthatnak. A cseresznyemagok a leggyakoribb halálokok között van, az állatok sokszor fulladnak meg miatta. Győződjünk meg arról, hogy a cseresznye nem tartalmaz magot, vagy ha igen, akkor magozzuk ki, mielőtt ennének belőle kedvenceink.

Csokoládé:
Lehet, hogy te szereted a csokoládét, és lehet, hogy a háziállatok is szeretik, de egyáltalán nem tesz jót nekik. Sőt! A csokoládé termékek olyan anyagokat tartalmaznak, amik hányást okozhatnak kis adagokban, nagyobb mennyiségben akár halált is. A csokoládé mennyiség természetesen függ az állat méretétől is, ezért nehéz meghatározni, de jobb, ha a kedvencek távol maradnak ezektől a termékektől.

Szálkák, csontok:
Halszálkák, baromficsontok főtt forrásból többet árthatnak, mint használnak. A főtt csntok ugyanis nagyon törékenyek és a szálkák megakadhatnak a kutyák torkán, vagy fájdalmasan a fogínyba fúródhatnak. Jobb vásárolni egy nagyobb csontot és azt adni a kutyusnak inkább.

Forrás és fotó: agrarlap.hu / Írta: Molnár Adrienn