Jump to content

Mire jó még a narancshéj? I.

2015. 02. 18. 16:38

Sokan szeretik a narancsot, viszont nagyon sokan nem tudják, hogy a héját rendeget különböző módon lehet felhasználni. Persze a radiátorra téve is a lakás illatosítása céljából, de még számos más dologra is.

Köhögés:
A narancshéj segíthet csillapítani a köhögést és felszakítani a váladékot. Nem kell mást tenni, mint a héjat a szájhoz tartani, és szájon át belélegezni a benne lévő vitaminokat.

Rozsda eltávolítása:
A narancshéjjal dörzsöljük be a mosogatónkat például, várjunk 1-2 percet, majd vízzel öblítsük ki, közben egy szivaccsal is dörzsöljük át. Így nem csak rozsda mentesíthetjük, de még a kellemetlen szagoktól is megóvjuk a konyhát.

Tisztítószer:
A narancshéjakhoz adjunk egy kevés ecetet és hagyjuk állni a hűtőben néhány hétig. Szűrd le a tisztítószert és adj hozzá kevés vizet. Ezután az így összeérett tisztítószert használhatjuk a konyhában, a fürdőszobában a kellemetlen, maró szagú tisztítószerek helyett.

Barna cukorhoz:
Ha a barna cukor nagyon kemény, a legnagyszerűbb módja, hogy lágyítsunk rajta, ha a tetejére helyezünk egy-két szelet narancshéjat.

Következő cikkünkben még több felhasználási módot fogok megmutatni. Érdemes lesz akkor is velem tartani.

Forrás és fotó: agraroldal.hu / Írta: Molnár Adrienn