Jump to content

Heti filmajánló - 8. hét

2015. 02. 17. 21:47

A filmek csak jönnek és jönnek végeláthatatlanul. Ezen a héten is leginkább az Oscar esélyes filmeket tekinthetjük meg a moziban.

A fekete ruhás nő 2. - A halál angyala (The Woman in Black: Angel of Death): Nyolc gyermek a háború borzalmai elől Londonból egy távoli vidéki kisvárosba, Crythin Giffordba utazik Jean Hogg (Helen McCrory) iskola-igazgatónő és Eve Perkins (Phoebe Fox) tanítónő kíséretében. A vonaton megismerkednek a brit királyi légierő pilótájával, Harry Burnstow-val (Jeremy Irvine), aki szintén a lápvidékre tart. Nem is sejtik, hogy ami ott vár rájuk, az a háborúnál is borzalmasabb. A szép reményekkel érkező tanítónőket letaglózza az ütött-kopott, elhagyatott ház látványa. Eve rémálmok közt vergődve tölti első éjszakáját, és a másnap sem hoz számára megnyugvást. Amikor Harry felkeresi őt, elmeséli neki, hogy hangokat hallott álmában, és hogy a gyerekek szerint az egyik kisfiú kísértetet látott.
Rendezte: Tom Harper
Főszerepben: Helen McCrory, Jeremy Irvine, Phoebe Fox

Amerikai mesterlövész (American Sniper): A háború borzalmas. Chris Kyle (Bradley Cooper) pedig a borzalom nagymestere. Gyerekkorában Texasban járt az apjával vadászni, 2011 szeptembere után pedig úgy érezte, a hazájának szüksége van rá. Tengerészgyalogos-kommandós lett, és Irakban vált mesterlövésszé: az első vonalban harcolt, de mindig egyedül volt; kilométeres távolságokból ugyanúgy, mint közelharcban, egy szál pisztollyal a kezében. A Pentagon dokumentációja szerint 160 ellenséges katonával végzett. Nem csoda, hogy úgy hívták: „el Shaitan”, az ördög.
A háború azonban nem diadalmenet: a film nemcsak a győzelmekről, hanem a szörnyű megpróbáltatásokról, sebesülésekről és a bajtársak haláláról is szól…
Rendezte: Clint Eastwood
Főszerepben: Bradley Cooper, Luke Grimes, Siena Miller, Kyle Gallner

Vadon (Wild): Cheryl (Reese Witherspoon) fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Az élete összeomlóban van (és ő is mindent elkövetett, hogy tovább omoljon), de lát kiutat. Csak nagyon hosszút.
Bár életében nem kirándult, egy hirtelen ötlettől vezérelve vándorútra indul. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesül Államok nyugati partvonalán. Átkel a Mojave sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végiggyalogol Kalifornián és Oregonon, kibírja a havat és a forróságot. És legfőképpen: a magányt.
Hosszú útja során persze sok emberrel találkozik, köt barátságokat és túlél néhány ijesztő kalandot: de az igazi társaságát a múltjából meríti. Menet közben a régi, elrontott élete szereplői kísértik…
Rendezte: Jean-Marc Vallée
Főszerepben: Reese Witherspoon, Laura Dern, Michel Huisman

Forrás és fotó: nerdlikeyou.com / Írta: Molnár Adrienn