Jump to content

Vigyázat! Állatokra veszélyes I.

2015. 02. 14. 13:24

A kis kedvencünk a szemünk fénye is egyben, legyen ő akár kutya, cica vagy bármi más. Nagyon szeretjük őket, de mégis nagyon sok olyan dolog van, melyre nem is gondolnánk, hogy veszélyes lehet a számukra.

Alkohol:
Néha az emberekre sincs jó hatással az alkohol, az állatokra pedig főleg nincs. Az alkoholmérgezés tünetei hasonlóak a kedvenceinknél is, hányás, légzési zavarok, kóma, súlyosabb esetben halál. Tartsunk minél kevesebb alkoholt a lakásban, és ne engedjük az állatokat a közelébe. A kutyáknak és macskáknak sokkal kevesebb alkohol elég lehet a bajhoz. Tudjuk, hogy vicces, ahogy nézed a kutyádat részegen, de hagyd abba, nem éri meg!

Almamag:
Kicsinek és jelentéktelennek tűnhet az almamag, de az igazság az, hogy olyan vegyi anyagokat tartalmaz, melyek halálosak lehetnek az állatok számára. A legkisebb mennyiségben elfogyasztott almamag is kárt okozhat, ezért ne adjunk az állatoknak egész almát semmilyen körülmények között!

Avokádó:
Az avokádó egy szuper egészséges táplálék az emberek számára, de az állatoknak egyáltalán nem! Az avokádó egy olyan anyagot tartalmaz, mely a kutyáknál hasmenést és hányást okozhat. Az a legjobb, hogyha nem adunk háziállatainknak belőle.

Őszibarackmag:
Hasonlóan a cseresznyemaghoz, az őszibarackmag is rendkívül sok gondot okozhat az állatoknak. Gyakran akad meg a kedvencek torkán, ennek eredményeként maradandó problémát okozhat.