Jump to content

Ezeket rontja el az újdonsult apuka I.

2015. 02. 12. 21:21

Mindenki hibázik, még az apák is, főleg a kezdő apák. Az alábbiak fényében tehetsz azért, hogy ne kövesd el a gyakori bakikat.

Az aggodalom:
Nem bírsz aludni, ha kicsit is nagyobbat sóhajt a pici a gyerekágyban és nyaggatod a kedvesedet, hogy hívjátok már fel az orvost akkor is, ha éppen vasárnap hajnal van, hiszen az kizárt, hogy nincs halálos oka a sírásnak…
Teljesen természetes, hogy aggódsz ezért a törékeny gyermekért, hiszen valóban sok rémisztő esetről hallani és ténylegesen akadnak olyan betegségek, amik ekkortájt jelentkeznek, de azért nem szabad elvesztened a fejedet.
Idő kell, míg beleszoksz, hogy a kis test is takarhat erős szervezetet, de ha idáig minden rendben volt, akkor igen minimális az esély, hogy legyőzhetetlen problémával szembesüljetek.

Egyből felkapod, ha sír:
Sír, ha éhes, sír, ha szomjas, sír, ha fáj a pocakja, és sír, ha nem éri el a cumit…
Egy kisgyermek mindenért sír, hiszen míg nem képes önálló mozdulatokra, szavakra, addig csak így tudja kifejezni nemtetszését és azt, hogy valamit hiányol.
Némi idő szükség ahhoz, hogy rájöjjetek, éppen mi is a problémája, de pár hét és pontosan tudni fogjátok, hogy a sírás egyszerű hiszti, vagy ténylegesen szükséglet-kielégítésre vonatkozik.
Ha állandóan felkapod a gyermekedet, amiikor rázendít, akkor aligha bírod majd a későbbiekben máshogy megnyugtatni.
Természetesen nem azt mondjuk, hogy hagyd órákig torkaszakadtából üvölteni, mert „még nincs itt az ideje a vacsorának”, de nem szabad minden egyes nyekkenésre kivenned a kiságyból.

Hagyod, hogy köztetek aludjon:
Olyan cuki és amúgy is láthatóan sokkal nyugodtabb köztetek a nagyágyban, mint a helyén…
Nos, igen, nyilván jobban érzi magát a közvetlen közeletekben, de ha nem szokja meg a kiságyát, akkor később aligha tudod majd rávenni, hogy ott kellene aludnia, nem pedig a franciaágyon.
Bizony, akkor is hisztizni fog, ha végre túl vagytok minden kezdeti nehézségen, és az éjszaka folyamán hódolnátok a házas örömöknek.

Forrás és fotó: noiportal.hu / Írta: Molnár Adrienn