Jump to content

Heti filmajánló - 7. hét

2015. 02. 09. 21:25

És ím eljön szépes lassan a valentin nap és ezzel együtt a régóta várt könyvadaptációk is. Szóval lássuk a Szürke ötven árnyalatát és a többiket.

A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey): A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA a világszerte hatalmas karriert befutott bestseller várva várt filmváltozata. Kiadása óta az Ötven árnyalat trilógiát 51 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányt adtak el belőle nyomtatott és digitális formában, és ezzel a trilógia bekerült minden idők leggyorsabban legnagyobb példányszámban fogyó könyvei közé.
Az olvasók milliói számára ikonikus figurákká vált Christian Grey és Anastasia Steele szerepében Jamie Dornant és Dakota Johnsont láthatják a mozivásznon a nézők.
Rendezte: Sam Taylor-Johnson
Főszerepben: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle, Luke Grimes

Kingsman - A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service): A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki (Taron Egerton) nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól – viszont bátor, gyors és helyén a szíve.
Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle.
Rendezte: Matthew Vaughn
Főszerepben: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong, Mark Hamill

Ahol a szivárvány véget ér (Love, Rosie): Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és életre szóló véd- és dacszövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Izgalmas órai levelezéseik közben még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így töltik majd egymással levelezve. A sors próbára teszi barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket: újra és újra elválasztja egymástól Rosie-t és Alexet. S bár a gyerekek felnőtteké cseperednek - dolgoznak, megházasodnak, gyereket nevelnek, válnak - a gyermekkori varázslatos kötelék életük minden öröme és bánata közepette megmarad.
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?
Rendezte: Christian Ditter
Főszerepben: Lily Collins, Sam Claflin, Art Parkinson

Forrás és fotó: imdb.com / Írta: Molnár Adrienn