Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó
- 2 krumpli
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 liter víz
- 2 dl zsíros tejszín
- só, olívaolaj
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, rádobjuk az apróra vágott zellert és burgonyát. A fokhagymagerezdeket is rápréseljük, megsózzuk. Addig sütögetjük, amíg elkezd leragadni, ekkor felöntjük a vízzel, közben felkaparjuk a rásült részeket az edény aljáról.
Nagyjából 15 perc alatt megfőnek a zöldségek. Ekkor óvatosan, állandó keverés mellett felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, és rögtön levesszük a tűzről.
Botmixerrel simára turmixoljuk, és már tálalhatjuk is.