Jump to content

A munkahelyi párkapcsolat veszélyei

2015. 02. 04. 13:58

Hiába a sok előny, mely a munkahelyi kapcsolatokkal együtt jár, bizony van számos hátránya is az ilyen szerelmeknek.

Pletykák:
Hiába próbálják meg a felek titkolni a kapcsolatot, arra előbb vagy utóbb fény derül, hiszen két ember viszonyát már abból ki lehet olvasni, ahogyan egymásra néznek. Minden munkahelyen akad legalább egy pletykás ember, aki mindig, mindenről, mindent tud, és ezt előszeretettel osztja meg másokkal is. Az emberek többsége pedig szeret mások magánéletén csámcsogni, főleg, ha a kollégák viszonyáról van szó. Mint mondják, minden csoda három napig tart – így egy idő után leszállnak erről a témáról is.

A főnök véleménye:
Sokan azért sem szeretnének belemenni egy ilyen kapcsolatba, mert aggódnak, hogy főnökük hogyan fogja fogadni a hírt. Addig, amíg mindkét fél ugyanúgy tud teljesíteni a munkahelyén, mint a szerelem kezdetén, és külön tudják választani a munkát és az érzelmeket, addig nagy baj nem lehet, ám a szerelem még a legkomolyabb ember eszét is teljesen el tudja venni. Ha már mindenki tud a kapcsolatról, ennek tettekben akkor sem szabad mások előtt megnyilvánulnia.

Mindig együtt:
A kapcsolat kezdetén kényelmes, hogy a felek minden idejüket együtt tölthetik, de egy idő után ez idegesítő is lehet, hiszen alig marad magánszférájuk. Ugyanaz a rutin minden nap, együtt kelnek, dolgoznak, fekszenek – még akit a legjobban szeretünk, abból is sok lehet ez egyszerre, hosszú távon. A külön töltött időt pedig csak szabadidejükből tudják elvenni, amikor azt tartalmasan, munka nélkül, kettesben tölthetnék.

Az esetleges szakítás:
Hogy ha mégsem úgy sikerül a románc, ahogyan azt eltervezték, a szakítás nagyon kellemetlen lehet. Egy kapcsolat után mindenkinek időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a történteket. Ebben az esetben sajnos ez nem adott, másnap ugyanúgy be kell menni dolgozni és együttműködni, ahogyan eddig, és annak az esélye, hogy nem botlunk bele a másikba, igen csekély. Ilyenkor türelemmel kell lennünk, hogy lehiggadjanak a kedélyek, bár nem kevés esetet láttunk arra, hogy egy ilyen viszony az egyik fél munkahelyről való távozásával zárult.

Forrás és fotó: / Írta: Molnár Adrienn