Jump to content

Könnyű ételek - tejszínes, gombás csirkecsíkok

2015. 01. 26. 13:42

Jó ha az ember tud pár könnyű és gyorsan elkészíthető receptet,melyet bármikor bevethet, ha épp nincs sok idő főzőcskézni. Ilyen a következő is, melyben isteni tejszínes, gombás csirkemellcsíkokat készítünk.

Hozzávalók:
  • 30 dkg durum spagetti
  • só, bors, pirospaprika
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg sampinyon gomba (konzerv is jó)
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín

Enyhén sós vízben al dentére főzzük (vagyis nem teljesen puhára) a durum tésztát, majd leszűrjük.

Apró kockákra vágjuk a szalonnát. Ha a bőrét nem szeretjük az ételben, levághatjuk a kockára vágás előtt. A felkockázott szalonnát bevonatos serpenyőben kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát.

A csirkemellfilét 1x3 cm-es csíkokravágjuk, és a megdinsztelt hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és ha a hús kifehéredett, a serpenyőbe tesszük azt is. 1 dl vízzel felöntjük, és ha felforrt, pirospaprikával ízesítjük az ételt.

Kb. 15 perc alatt készre főzzük. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, és már tálalhatunk is.

Frissen, ízlésünk szerint tésztával vagy rizzsel kiváló ebédre, vagy vacsorára.

Forrás és fotó: nosalty.hu / Írta: Molnár Adrienn