Jump to content

Heti filmajánló - 5. hét

2015. 01. 26. 20:48

A január csendesen és lassan, de véget ér. Nincs ez másként a moziban sem. Az év eleje sohasem kedvezett az akció film kedvelőknek, nincs ez másként most sem.

Kódjátszma (The Imitation Game): Az Enigma-kód feltörése önmagában is izgalmas sztori, azonban Alan Turing élettörténetével kiegészülve hihetetlenül izgalmas és egyben szívszaggató dráma is. A film az ő figuráján keresztül mutatja be a második világháború színfalak közötti küzdelmét, az angol és a német hírszerzés, illetve kódfejtők harcát.
Rendezte: Morten Tyldum
Főszerepben: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Charles Dance, Mark Strong, Rory Kinnear

Blackhat: A globális kiberbűnözés világában játszódó Blackhat egy eltávozásra engedett elítélt sorsát követi nyomon, aki amerikai és kínai társaival egy magas szintű kiberbűnözői hálózatot üldöz Chicagótól Los Angelesig, Hongkongtól Dzsakartáig.
Rendezte: Michael Mann
Főszerepben: Chris Hemsworth, Viola Davis, William Mapother, Holt McCallany, John Ortiz, Wei Tang

Foxcatcher: A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont (Steve Carell) bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért – egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum) közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.
Rendezte: Bennett Miller
Szereplők: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Anthony Michael Hall

Forrás és fotó: redcarpetrefs.com / Írta: Molnár Adrienn