Jump to content

A világ palacsintái

2015. 01. 25. 20:57

A palacsintát a világ összes országa ismeri és persze mndegyik másképp csinálja. Most megmutatjuk, hogy a mi kis vékonyra sütött palacsintánkat, hogyan és miből készítik a világban.

Az angolok a palacsintatésztát világos sörrel keverik ki.

A németek és franciák élesztővel, sok tojással, nagyon jól és alaposan kikevert tésztát sütnek, majd édes és pikáns töltelékekkel töltik meg.

A francia crêpe vékony és ropogós, összehajtva majd felgöngyölve, forró édes, citromos vagy likőrös vajjal megcsorgatva kerül a vendégek elé. Egész Észak-Európában elterjedt.

Az oroszok kis kerek bliniket készítenek az élesztős-búzakorpás tésztából, majd tejföllel megkenve, tetején kaviárral fogyasztják, pár korty vodkával leöblítve.

A mexikói tortilla babpürével és hússal van töltve, paradicsom szósszal van megcsorgatva.

Az úgynevezett amerikai palacsinta pancake néven egyre ismertebb már nálunk is. a pancake, az amerikai reggelik elengedhetetlen fogása. Sütőporral készül, vastag és kicsi, viszont iszonyatosan édes.

Ázsia ugyancsak gazdag változatát kínálja a palacsintáknak.
A japán okonomiyaki egyesek szerint éppúgy palacsintaféle (szerintem inkább pizza), mint a rizslisztből kókusztejjel készített vietnámi banh xeo.

Kínában a pekingi kacsát tekerik zsír nélkül vékonyra kisütött palacsintatésztákba (葱油, congjó bing) uborkacsíkokkal, édeskés szilvaszósszal és felcsíkozott újhagymával.

Forrás és fotó: relaxotour.blogspot.hu / Írta: Molnár Adrienn