Jump to content

Heti filmajánló - 4. hét

2015. 01. 19. 20:25

Elérkezett hazánkba is az Oscar-díjra jelölt filmek szezonja. A héten is több olyan filmet tekinthetünk meg, melyek jó eséllyel pályáznak több díjra is.

A mindenség elmélete (The Theory of Everything): A film Stephen Hawking professzor életének története, aki 21 éves korában súlyos beteg lett. Az orvosok két évet jósoltak neki, ám a tudomány iránti rajongása és feleségének szeretete életben tartotta őt. Az idő rövid története című műve több millió példányban kelt el világszerte.
Rendezte: James Marsh
Főszerepben: Eddie Redmayne, Felicity Jones

Mortdecai: Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Tommy Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt.
Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez.
Elképesztő kalandokba keveredik – de ő természetesen arcrezzenés nélkül veti bele magát a legnagyobb őrületbe is.
Rendezte: David Koepp
Főszerepben: Johnny Depp, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Jeff Goldblum, Oliver Platt, Olivia Munn, Aubrey Plaza

Annie: Annie (Quvenzhané Wallis) árva, és élvezi. Nem mintha bármi vicces lenne az árvaházi mindennapokban: a gonosz főnéni (Cameron Diaz) legalább is mindent elkövet, hogy megkeserítse védtelen neveltjei életét. De a kislányok hada – és leginkább a cserfes, mókás, ötletekből kifogyhatatlan címszereplő – szerencsére mindig okosabb, gyorsabb, ravaszabb nála.
A nevelőnő és az árvák közti háborúskodás talán sosem érne véget, ha Mr. Stacks (Jamie Foxx), a milliomos iparmágnás nem indulna a polgármester-választáson. Kampánya részeként kiválaszt egy árvát, magához veszi, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben azonnal igyekszik jó apaként viselkedni.
Annie persze az új környezetében sem nyughat: igazságérzete és humorérzéke alaposan felforgatja az egyszerű pénzember mindennapjait – és olyan érzéseket kelt életre benne, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek.
Rendezte: Will Gluck
Főszerepben: Jamie Foxx, Cameron Diaz, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne

Forrás és fotó: lifestrong.com / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.