Jump to content

Szokások, melyek megölik az intelligenciát III.

2015. 01. 18. 09:22

Sokan vagyunk, kiknek bűnös szokásiak vannak, melyekkel nem csak az egészségnek ártunk, de a szellemi frisseségnek is. Melyek is ezek?

Korlátok között:
Ugyan sokunk él bizonyos korlátok között (például pénzügyi, vagy képességbeli), de ha ezeken kívül hamis falakat állítunk magunk köré, akkor azok garantáltan megakadályozzák a céljaink elérését. Biztos sokak számára ismerősek azok a gondolatok, mint „nem vagyok rá képes, mert…”, vagy „erre nem vagyok képes”.Ez nem csak megöli a szellemi fejlődést, de az önmegismerés és önbizalom-növelés folyamatába is csúnya nyomokat hagy. A legjobb, amit tehetünk, hogy először a könnyű falakat bontsuk le, amelyeket csak a képzeletünk szült, majd próbáljuk eltávolítani a valós, ám leküzdhető akadályokat is.

Alkohol:
Bár az alkohol nagy népszerűségnek örvend, különösen a fiatalabb korosztály körében, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, hogy a féktelen ivás mit eredményezhet, már közel sem lenne olyan felhőtlen a helyzet. A mértéktelen alkoholfogyasztás (és ide sorolhatjuk a drogokat is) súlyosan károsítja az agysejteket, aminek következtében nehézzé válnak a bonyolultabb szellemi tevékenységek és a tanulás.

Természetesen nem kell magunktól végleg megvonni az alkoholt, kis mennyiségben, kulturált fogyasztással elkerülhető a sejtek károsodása, amivel újabb esélyt adunk magunkat az intelligenciánk növeléséhez.

Forrás és fotó: lifestrong.com / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.