Jump to content

Könnyű finomságok - fánk

2015. 01. 18. 17:48

A fánkokat nem csak a rendősrök szeretik, hanem az egyszerá emberek is. Most megmutatok egy olyan egyszerű receptet, mellyel igazán nagy sikert arathatsz a család és a barátok körében. Csak pár perc és kész is a finom fánk.

Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • olaj a sütéshez
  • porcukor szóráshoz
  • lekvár (barack és szilva) tálaláshoz

A liszttel elkeverjük a sót, a cukrot, a sütőport. A tojást a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük.

Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, úgy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével. Szép, csinos kis fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egérke.

Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk.

Fontos, hogy a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.

Forrás és fotó: mindemegette.hu / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.