- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 kis pohár natúr joghurt
- olaj a sütéshez
- porcukor szóráshoz
- lekvár (barack és szilva) tálaláshoz
A liszttel elkeverjük a sót, a cukrot, a sütőport. A tojást a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük.
Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, úgy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével. Szép, csinos kis fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egérke.
Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk.
Fontos, hogy a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.
Forrás és fotó: mindemegette.hu / Írta: Molnár Adrienn
További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.