Jump to content

Milyen az ápolt férfikéz?

2015. 01. 14. 17:59

Egy férfiről sokmindent elárul a keze. Sajnos azonban nagyon sok férfi elhanyagolja testének ezt a részét ezáltal pedig az egész külseje ápolatlanná vállik.

Az erősebbik nemnek a legfontosabb odafigyelnie a körmeire. A körmöknek mindig tisztának és rövidnek kell lennie.

Kétféle körömvágás létezik, az egyik, amikor az ollót egyenesen tartva vágjuk le a körmöt, meghagyva a sarkokat, így szögletes formát kapunk. A másik módszer, amikor a sarkokat is levágjuk, így ovális formájú lesz a köröm. Mindegy melyiket választjuk, a lényeg, hogy minél kisebb részt hagyjunk meg a fehér lenőtt részből, a hosszú köröm csak a nőknek áll jól. Azonban arra is figyelni kell, hogy ne vágjuk le teljesen tövig, mert azzal gyerekes benyomást kelt majd a kezünk. A vágásnál kíméletesebb a reszelő használata, ezzel szebb formát is lehet kialakítani, arra viszont figyelni kell, hogy a reszelgetést ne a hölgyek előtt végezzük, mert az elég komikus látványt nyújt.

A körömágynál lévő bőr gyakran ránő a körmökre, ennek az eltávolítását célszerű manikűrösre bízni. Aki inkább otthon végezné, az havonta egyszer áztassa be a kezét meleg vízbe, ebbe lehet tenni fürdősót is, puhítja a körmöket, majd 5-10 perc áztatás után, egy erre kialakított tompa végű körömbőr-feltoló eszközzel tolja fel a bőr, és a felesleget vágja ki éles ollóval.
Az érdes, száraz, durva bőr nem vonzó, ezért lefekvés előtt, de legalább heti 3 alkalommal kenjék be a férfiak is a kezüket kézkrémmel.
A körömrágás rendkívül visszataszító, rossz szokás, és nem mellesleg deformálja a körmöket. Aki nem tud leszokni róla, az vehet színtelen külön erre kifejlesztett körömlakkot, ami olyan keserű, hogy pár hónap után biztos nem jut már eszébe a használójának a körmét rágnia.

Nagyon fontos arra odafigyelni, hogy a körömápolás otthon a fürdőszobába zajlódjon, ugyanis sok férfi előszeretettel végzi ezt a nappali vagy háló közepén, amitől a párjuknak elmegy még az életkedve is, annyira visszataszító a látványt nyújtanak a repkedő körömdarabok.

Forrás és fotó: sikerado.hu

Írta: Molnár Adrienn