Jump to content

Herpesz ellen, hatásosan

2015. 01. 14. 20:25

Sokak életét megnehezíti időről időre a herpesz. Hogy ez legközelebb ne így legyen és a kis csúnyaság hamar eltűnjön bemutatunk pár házi csodaszert ellene.

Teafaolaj: Keverj össze teafaolajat azonos mennyiségű olívaolajjal, és tedd a herpeszre naponta kétszer vagy háromszor. A teafaolajhatékony természetes fertőtlenítőszer - a gombák, vírusok és baktériumok ellen egyaránt hatékonyan alkalmazhatod.

Cink: Szedj naponta 15 milligramm cinket. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy ez az ásványi anyag meggátolja a vírus szaporodását. A cink egyaránt erősíti az immunrendszert, illetve az ajak és a szájüreg felszíni szöveteit.

Ecet: Próbálkozhatsz ecettel, almaecettel is. A savas kémhatású folyadékban ugyanis a vírusok nem érzik jól magukat. Amint először észleled a herpesz közeledtét jelző bizsergést, márts ecetbe egy vattalabdát, majd helyezd az érintett területre. Ezt ismételd meg naponta többször.

Citromfű: A citromfű illóolaja olyan összetevőket tartalmaz, melyek bizonyítottan gátolják a herpesz vírus működését. Egy német vizsgálat szerint a rendszeresen citromfűolajat használó,herpeszben szenvedő emberek körében jóval ritkábban aktiválódott a vírus, ha meg is jelent, nem fejlődött ki.

Jég: Tegyél jeget a herpeszre. A hideg leviszi a duzzanatot, ráadásul enyhíti a fájdalmat is. Ha elég korán - már a herpeszt jelző bizsergés első jelére - alkalmazod ezt a hűs trükköt, könnyen megúszhatod egy kisebb hólyaggal.

Olivaolaj: Az olívaolaj remek bőrápoló. Összekeverheted szárító hatású ecettel vagy teafaolajjal, majd vidd fel a herpeszre. Önmagában nem segít a vírus okozta elváltozáson, de más hatékony házi szerrel kiegészítve gyorsítja a gyógyulást.

Forrás és fotó: menshealth.hu

Írta: Molnár Adrienn