Jump to content

Férfiak kötelező szűrővizsgálatai II.

2015. 01. 10. 13:47

Minden férfinak élete hajnalán és vége felé közeledve is el kell mennie bizonyos szűrővizsgálatokra, hogy az egészségét biztonságban tudhassa. Egyesek azonban nem tudják,melyek azok a vizsgálatok, amikre korosztályonként el kéne menniük. Nekik segítünk most egy kicsit.

50-es években:
Amikor valaki ötvenéves lesz, az eddigi vizsgálatok vastagbélrák- és prosztatarák-szűréssel egészülnek ki. Azoknak, akik nem vezetnek autót, vagy bármilyen más ok miatt nem járnak rendszeres látás-vizsgálatra, ilyenkor érdemes elkezdeni az 1-2 évente elvégzendő szemészeti vizsgálatokat. Évenként ajánlott az influenza elleni védőoltás.

60-as években:
Azok a férfiak, akik valaha dohányoztak, 65 éves korukban végeztessenek egy ultrahang vizsgálatot a hasi aotra aneurizma kizárására, ezen kívül 65 éves korban minden férfinak meg kell kapnia a pneumococcus elleni védőoltást.

70-es években:
Hetvenéves kor után még az egészségesek is megtapasztalják, hogy fizikai és szellemi képességeik egyaránt csökkennek. Egészséges életmóddal, megfelelő orvosi ellátás mellett, jó génekkel a hanyatlás fokozatos lesz, de mindenképpen végbemegy. Meg kell érteniük és el kell fogadniuk korlátaikat, alkalmazkodni kell hozzájuk, ettől még lehetnek aktívak és egészségesek! Összpontosítsanak a sok jóra, ami a múltban történt és keressék a jót a jelenben, jövőben is!

Forrás és fotó:

Írta: Molnár Adrienn