Szitakötő:
Indonéziában és Kínában igazi csemegének számít ez a kis szárnyas teremtmény. Főzve vagy sütve fogyasztják, íze akár a ráké.
Zselés jávorszarvas orr:
Kanadában kell ezt a remek fogást keresni. Olyan, mint a kocsonya, csak jávorszarvas ott van benne.
Darázs keksz:
Ha valakinek nem elég a ropogás a kekszben akkor látogasson el a Tokió melletti aprócska faluba, Omachiba. Ott ugyanis darazsat sütnek a kekszbe, hogy az még ízletesebb legyen.
Szardínia pite:
Sok mindenből lehet pitét sütni, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Angliában, Cornwallban épp szardíniából sütnek ínycsiklandozó pitét.
Haggis:
Nálunk ott a hurka, a skótoknál meg a haggis. De, hogy mi is ez? Ez tulajdonképpen birkabélbe töltött birkamáj, -tüdő és -szív, hagymával, zabpehellyel és különböző fűszerekkel.
Büdösbogár:
Hol másott, mint Afrikában ennék ezt a remek kis csemegét, melytől még élő állat ként is írtózuk idehaza. Állítólag olyan íze van, mint az almának és nyugtató hatással is rendelkezik.
Forrás és fotó: grubstreet.com
Írta: Molnár Adrienn