Jump to content

Így egyél kevesebb cukrot III.

2015. 01. 04. 15:25

Az újévi fogyókúrás fogadalmunk betartása érdekében jobb, ha elhagyjuk a cukrokat, amennyire csak lehet. Ezek elhagyásával ugyanis sokkal könnyebb lesz leadni a vágyott kilókat. Azonban sokan nem tudják miként is lehet ezt megtenni, nekik adunk most pár tanácsot.

Éhesen ne menj élelmiszerboltba! Mivel éhesen képes vagy bármit megvenni, amit csak a szemed-szád megkíván, így pedig véletlen olyan dolgok is a kosaradban landolhatnak, melyeket amúgy nem vennél meg.

Válaszd a teljes értékű élelmiszereket a feldolgozott helyett! Igyekezz minél több nyersanyagot venni a készételek helyett. Például az előre panírozott, mirelit csirkemell-szeletek helyett vásárolj natúr csirkemellet, és készítsd el te magad, otthon az ételt!

Vigyázz a csökkentett zsírtartalmú élelmiszerekkel! Attól, hogy kevesebb zsírt tartalmaz egy étel, még lehet cukros. Erre jó példa a nagy jégkrém és fagyiblöff: hatalmas betűkkel virít a csomagoláson, hogy nulla egész akármennyi zsírt tartalmaz, de az már nem, hogy mennyi cukrot.

Próbálj meg 7-9 órát aludni éjszaka! A kialvatlanság és a hízás közötti összefüggésről már előzőleg írtunk. Ha nem pihened ki magad, sokkal jobban fogod kívánni a cukros élelmiszereket. Ennek elkerülése végett edig jobb ha időben lefekszel és kipihened magad.

Egyél gyümölcsöt, amikor édességet kívánsz! Sőt, olajos magvakkal is kombinálhatod a gyümölcsfogyasztást. Azonban erre is érvényes a fő szabály: mindent mértékkel, hiszen nagyon sok olyan gyümölcs van, ami igenis sok cukrot tartalmaz, még ekkor is ha ez csak gyümölccukor.

Forrás és fotó: betegszoba.hu

Írta: Molnár Adrienn