- 50 dkg leveles tészta (fagyasztott is jó)
- baracklekvár
- porcukor
Leveles fagyasztott tésztát szobahőmérséklete kiolvasztjuk.Sütőt előmelegítjük 200 fokra, sütőlemezt befedjük sütésálló papírral.
Lisztezett felületen 2 nagy téglalapot nyújtunk. Az egyiket megkenjük a kedvenc lekvárunkkal, majd a másik téglalapot rá helyezzük és kb. 2 cm széles csíkokat vágunk egy pizzavágó vagy éles kés segítségével. Ezután közel azonos hosszúságú hasábokra vágjuk és egyenként csavarunk rajtuk egy pár fordulatot - szép spirál alakot formázva.
Sütőpapíros lemezre egymás mellé sorakoztatjuk és forró sütőbe tolva 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Lekvár helyett használhattok akár Nutellát, úgy is tuti nyerő rágcsa lesz belőle.
Forrás és fotó: mindmegette.hu
Írta: Molnár Adrienn