Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott leveles tészta
- 50 dkg zsíros krémsajt
- 1 db tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- mediterrán fűszerkeverék vagy zöldfűszerek (kakukkfű, majoranna, oregánó, petrezselyem, bazsalikom)
- 20 dkg gépsonka
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 fej hagyma
Elkészítés:
A tojást felverem, majd összekeverem a krémsajttal, 1 evőkanál olívaolajjal és a 20 dkg reszelt trappista sajttal. Ezután a sonkát, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát apró kockákra feldarabolom, és összekeverem a zöldfűszerekkel vagy mediterrán fűszerkeverékkel.
A tésztát félig kiolvasztom (nem teljesen, mert akkor ragadós lesz), és kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom. Ezután felszabdalom olyan 6 x 6 cm-es négyzetekre.
Ezeket a kis párnácskákat vastagon megkenem a sajtos krémmel, majd ráhalmozom a sonkás-zöldséges keveréket. 220 fokon 13-15 percig sütöm.
Forrás és fotó: mindemegette.hu
Írta: Molnár Adrienn