Jump to content

Partifalatok - mediterrán párna

2014. 12. 30. 20:43

Nem olyan régen bemutattuk, hogyan szervezhetsz tökélets házibulit. Most pedig adunk pár tippet arra vonatkozóan, hogy miket is lehet ilyenkor enni, ha nem akarsz szenvicseket készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott leveles tészta
  • 50 dkg zsíros krémsajt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • mediterrán fűszerkeverék vagy zöldfűszerek (kakukkfű, majoranna, oregánó, petrezselyem, bazsalikom)
  • 20 dkg gépsonka
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej hagyma

Elkészítés:

A tojást felverem, majd összekeverem a krémsajttal, 1 evőkanál olívaolajjal és a 20 dkg reszelt trappista sajttal. Ezután a sonkát, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát apró kockákra feldarabolom, és összekeverem a zöldfűszerekkel vagy mediterrán fűszerkeverékkel.

A tésztát félig kiolvasztom (nem teljesen, mert akkor ragadós lesz), és kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom. Ezután felszabdalom olyan 6 x 6 cm-es négyzetekre.

Ezeket a kis párnácskákat vastagon megkenem a sajtos krémmel, majd ráhalmozom a sonkás-zöldséges keveréket. 220 fokon 13-15 percig sütöm.

Forrás és fotó: mindemegette.hu

Írta: Molnár Adrienn