Jump to content

Heti filmajánló - 1. hét

2014. 12. 29. 13:15

Mivel az új év első napja a hét közepére esik, így a heti filmajánlónk egy kcsit csálé lesz, de ez ne tartson vissza senkit attól, hogy a filmszínházakat látogassa.

Vadregény (Into the Woods): Amerikában ez volt a karácsonyi film, vagyis musical filmes adaptáció. De sajnos hozzánk már csak az új év elején jut el. Történetét tekintve itt aztán mindenki megtalálható, a gonosz boszorkány, Piroska, a farkas, Hófehérke, a herceg, babszem Jankó és még sokan mások. Olyan mese kavalkád az egész, hogy az ember alig tudja követni a végén. De ne, hogy azt higgyük, hogy ez annyira gyerekeknek való, hiszen sötét alaptónusai megijeszthetik a kicsiket.
Rendezte: Rob Marshall
Főszerepben: Anna Kendrick, Johnny Depp, Emily Blunt, Chris Pine, Meryl Streep

Büszkeség és bányászélet (Pride): Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik - azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.
Rendezte: Matthew Warchus
Főszerepben: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West

Apropó szerelem (Words and Pictures): Jack Marcus (CLIVE OWEN) és Dina Delsanto (JULIETTE BINOCHE) egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Jelenleg így mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s még akár ki is alakulhatna közöttük valami… Ha nem törne ki ehelyett a totális háború!
Jack zokon veszi, hogy Dina azt tanítja diákjainak, a szavak csapdába csalnak és hazudnak, s csak a képek képviselnek valódi értéket. A két tanár felsorakoztatja seregeit, a harcban pedig előbb-utóbb az iskola minden tanulójának és dolgozójának állást kell foglalnia.
Pedig már majdnem szerelem volt…
Rendezte: Fred Schepisi
Főszerepben: Clive Owen, Juliette Binoche

Forrás és fotó: corrientelatina.com

Írta: Molnár Adrienn