Jump to content

Heti filmajánló - 52. hét

2014. 12. 22. 21:41

Ím eljött az év vége, de azért az utolsó héten is van mit nézni a moziba a nagyérdeműnek. Ugyan nem sokminden, de azért akad pár dolog, melyre érdemes jegyet váltani.

A hetedik fiú (The Seventh Son): A Gyűrűk ura és az Eragon után nincs igazán új a nap alatt a fantasy birodalmában. Ám most egy új sorozat kezd el kibontakozni, melynek első részét meg is tekinthetjük már. Ez is, mint az előbbiek egy könyvsorozat adaptációja. Lássuk mit sikerül összehozni a hetedik fiú hetedik fiának a boszorkányok ellen egy mágikus világban.
Rendezte: Szergej Bodrov
Főszerepben: Kit Harington, Julianne Moore, Jeff Bridges

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka (Night at the Museum: Secret of the Tomb): És itt jön az év utolsó nagy filmek új része. (Persze jövőre kapunk belőle majd újra szép számmal.) Larry a éjjeliőr már megszokta a múzeumban történő furcsaságokat és kezdi megkedvelni az ott lakókat is. Azonban a varázslat, mely minden este felébreszti a lakókat elfogyni látszik és ezért csak egy dolgot tehet, Londonba utazik, hátha ott megleli a megoldást és visszafordíthatja a varászlatot, hogy tovább tartson.
Rendezte: Shawn Levy
Főszerepben: Ben Stiller, Robin Williams, Dan Stevens, Ricky Gervais

Asterix - Az istenek otthona (Asterix: The Mansions of the Gods): Az évi gall mennyiség is megérkezik még idén, melyben Caesar új fegyverrel próbálja leigázni a kis gall falut. Ez a fegyver pedig nem más, mint a civilizáció és a haladás fegyvere, melynek nem biztos, hogy a galljaink ellent tudnak állni.
Rendezte: Louis Clichy, Alexandre Astier

Hogyan írjunk szerelmet (The Rewrite): Ez idei év romantikus utolsó romantikus komédiája, melyet talán érdemes megnézni a moziban. A történet kicsit ugyan átlagos és elcsépelt: A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels (Hugh Grant) egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval (Marisa Tomei), akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget.
De a színészi alakítások kárpótolnak minket ezért.
Rendezte: Marc Lawrence
Főszerepben: Hugh Grant, Marisa Tomei

Forrás és fotó: teaser-trailer.com

Írta: Molnár Adrienn