Jump to content

Karácsonyi filmek I.

2014. 12. 16. 20:25

Mindenki elhiheti, hogy van élet a Bunyó karácsonyig és a Reszkessetek betörők után is. Ha mégse hinnéd el, íme egy kis lista a legjobb karácsonyi filmekről, melyek kicsit sem unásig ismételtek a tv által.

Az élet csodaszép (Is's a wonderful life): A történet szern George épp Szenteste előtt dönt úgy, hogy véget vet az életének. Ekkor azonban megjelenik egy őrangyal, aki a film során megmutatja neki, hogy mennyi csodás dolog is van az életben, melyek miatt érdemes élni. Csak észre kell venni ezeket a dolgokat.
Az idők során ez az 1946-ban készült film minden idők kedvenc karácsonyi filmjévé vált amerikában. Több Oscar-díjra jelölték és Golden Globe díjat is kapott.

Karácsony Artúr (Arthur Christmas): Ez a 2011-es mese a karácsony igazi értelmére világít rá. Történetét tekinkve nem nagy kunszt, de a mondanivaló annál nagyobb.
Karácsony reggelén egy kislány arra ébred, hogy neki nem hozott semmit sem a Mikulás, hiszen a mikulás is ember és bizony elronthat dolgokat. A családja úgy gondolja, hogy egy gyermek nem számít, de a kisebbik fia Artúr ezt egészen máshogy véli és megpróbálja orvosolni a problémát. Persze sajátos módon és rengeteg galibába keveredve.

Saroküzlet (The shop around the corner): Ez a történet Budapesten játszódik, vagyis az amerikai Budapesten. Ezért is lett a magyar közönség nagy kedvence is, természetesen az amerikaiaké mellett.
A történet Klárik úrról és Novák kisasszonyról szól, akik ugyanabban a boltban dolgoznak, de mégse tudnak róla, hogy titokban egymás levelezőtársai. Azon túl, hogy a történet karácsonyi még szívmelengető és mulatságos is egyszerre.

Csoda New Yorkban (Miracle on 34th Street): Susan mindössze hat éves, mikor édesanyja úgy dönt ideje megtudnia az igazságot, vagyis, hogy a Mikulás nem létezik. Azonban a helyi bevásárlóközpont bértélapója azt állítja, hogy ő valóban a Mikulás és ennek folyamán egy bírósági tárgyaláson találja magát, ahol ezt egy sor ügyésznek be is kell ám bizonyítania. A történet során azonban egyre többen döbbenek rá arra, hogy miről is szól igazából a karácsony, és mi az amiről mindannyian megfeledkeztek a színes, csillogó forgatagban.

Forrás és fotó: mashable.com

Írta: Molnár Adrienn