Jump to content

Heti filmajánló - 51. hét

2014. 12. 16. 13:53

Megkésve bár, de azért itt van. Elhoztam a heti filmajánlót, hogy a mozifanatikusoknak legyen miből tájékozódnia a heti felhozatalt illetően.

Lassan de biztosan elérkezünk az év végéhez és bizony ezzel együtt egy korszak végéhez is, hiszen nincs több hobbitos, tündés kaland, ez az utolsó:

Hobbit - Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies): A trilógiává vágott Hobbit ím elérkezett az utolsó részéhez, nincs tovább. Végre megtudjuk, hogy az elszánt törpöknek sikerül-e visszaszerezni a hegyet, mely egykor az övék volt és sikerül-e megtartaniuk. Mindeközben persze a Sötét Úr is megkezdi felemelkedését és bizony lesznek olyanok, kik nem élik túl ezt a baljós részt. Természetesen a többi részhez hasonlóan HFR 3D-ben is megtekinthető.
Rendezte: Peter Jackson
Főszerepben: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis, Hugo Weaving

Válás francia módra (Dorothée Sebbagh): Riane és Nino házassága egy másodperc alatt zátonyra fut, amikor a nő bejelenti, hogy válni akar, mert beleszeretett egy ismert karmesterbe, aki megkérte a kezét és az esküvő után Amerikába költöznek. Ám Olaszországban egy válás három évig is eltart, ezért a nő azt javasolja férjének, hogy utazzanak el Franciaországba, ahol nyolc nap alatt letudhatják a procedúrát. A hírből alig ocsúdó Nino egy feltétellel megy bele a válásba: ha Párizsban a papírmunka közben bepótolják nászútjukat, amit éppen a szerelem városába terveztek, de sosem jutott rá idejük. Párizs romantikus díszletében pedig Ninonak egy további titkos szándéka is van
Rendezte: Dorothée Sebbagh
Főszerepben: Géraldine Nakache, Kim Rossi Stuart, Pascal Demolon

Zűrös olasz esküvő (A Fairy Tale Wedding): Melyben magyarok is játszanak, vagyis csak Osváth Andi, akit már olyan remek filmekből ismerhetünk, mint a Megdönteni Hajnal Tímeát. Ebben a filmben is egy arát játszik, akinek nincs túl könnyű dolga egy olasz családba házasodni.
Rendezte: Carlo Vanzina
Főszerepben: Osvárt Andrea, Luca Angeletti, Francesco Cataldo

Elveszett mesék (Wild Tales): Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el.
Rendezte: Damián Szifrón
Főszerepben: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, Darío Grandinetti

Forrás és fotó: ibtimes.co.uk

Írta: Molnár Adrienn