Jump to content

A legbrutálisabb sorozatgyilkosok I.

2014. 12. 15. 17:42

Nem is olyan régen egy brazil férfi 42 gyilkosságot ismert be, melyeket az elmúlt 10 évben követett el. E kapcsán összeszedtük a világ legbrutálisabb sorozatgyilkosait és az ő szörnyű tetteiket.

Lássuk a címszereplőt: Sailson Jose das Gracas
A nyitóképen látható, 26 éves Sailson Jose das Gracas alighanem Brazília történetének egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa. A december 10-én letartóztatott férfi az elmúlt tíz évben 42 embert ölt meg, mint vallomásában elmondta, magáért a gyilkolás öröméért és az azt kísérő adrenalin löketért, de bérgyilkosként is dolgozott. Áldozatai 3 kivételével fehér nők voltak, akiket megfojtott.

Pedro Rodrigues Filho
Egy másik brazil, Pedro Rodrigues Filho, állítólag több mint száz embert gyilkolt meg, ebből 71-et sikerült rábizonyítani. Összesen 128 év börtönre ítélték, ám a brazil törvények szerint 30 évnél többet senki sem tölthet börtönben. Először 14 évesen gyilkolt, áldozatai között szerepel a saját apja is, akinek a szívéből is megevett egy darabot.

Alekszandr Picsuskin
Az orosz férfit a sakkos gyilkosként is ismerik, mert azt tervezte, hogy 64 emberrel végez – ahány kocka van egy sakktáblán. Végül 48, 1992 és 2006 között elkövetett gyilkosságot sikerült rábizonyítani, de a szám akár 60 is lehet. Áldozatai elsősorban hajléktalan férfiak voltak, akiket vodkával itatott, majd egy kalapáccsal szétverte a fejüket. Rémtetteit a Moszkvában található bitcai parkerdőben követte el. Jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Andrej Csikatyilo
A Rosztovi Mészárosként, Vörös Hasfelmetszőként és Rosztovi Hasfelmetszőként is ismert férfi 1978 és 1990 között követte el tetteit a Szovjetunióban, azon belül is elsősorban értelemszerűen Rosztovban és környékén, de állítólag Ukrajnában és Üzbegisztánban is gyilkolt. Legkevesebb 52 nőt és gyermeket bántalmazott szexuálisan, majd ölt meg. 1992-ben halálta ítélték, 1994-ben végezték ki.

Forrás és fotó:

Írta: Molnár Adrienn