Jump to content

Könyvek karácsonyra, minden korosztálynak

2014. 12. 13. 21:39

Ha nem tudod mit vegyél, a könyv a legjobb és a legkönyebben beszerezhető megoldás, hiszen könyvesbolt kb minden sarkon van és majdnem mindegyikben meg is találjuk ezeket a könyveket.

Legkisebbeknek: Varrü Dániel - Akinek a kedve dacos
Az Akinek a... gyerekkönyv-sorozat legújabb kötete ismét az apróságok világába kalauzol minket a tréfás-rímes mondókákkal. Dani ezúttal a dackorszakot tekinti át, amely minden szülő rémálma, de megmutatja, hogy azért jókat lehet rajta nevetni is. A gyerekeknek is tetszeni fog, a könnyen érthető nyelvezet és a csengő-bongó rímek miatt is, úgyhogy bátran ajánljuk mindenkinek, aki mondókázni szeretne otthon a gyereknek, és közben még jókat nevetgélni is.

Ovisoknak: Turbuly Lilla - Talált szív
A könyvet Horváth Ildi csodaszép illusztrációi díszítik, melyek kedves humorukkal kiválóan illeszkednek Pepe történetéhez. Melyben egy késő őszi napon Pepe, a nagycsoportos óvodás hazafelé tart anyukájával, amikor észreveszi, hogy az egyik zörgősre száradt platánlevél alól kipiroslik valami. Egy bársonyos, puha, tenyérbe simuló szívet talál. De vajon ki veszíthette el? Anya szerint egy varrónéni tűpárnája volt, apa úgy tippeli, hogy karácsonyfadísznek szánhatták. Kata, a nagytesó biztos benne, hogy egy kisgyerek ejthette el útközben a kórház felé. Pepe elhatározza, hogy megkeresi a talált kincs gazdáját.

A nagyobbaknak, akik szeretik a zenét: Steven Isserlis - Miért csapott Beethoven a lecsóba?
"Talán ismered azt az érzést, amikor van két barátod, akik nem ismerik a másikat, de biztos vagy benne, hogy jól kijönnének egymással, és minden vágyad, hogy végre összeismerkedjenek – hogy aztán reményeid szerint első látásra megkedveljék egymást." - mondta az író, ki azért írta meg a könyvet, hogy ezt a világot te is megismerd.

Szülőknek (is): Boldizsár Ildikó - Mesék boldog öregekről
Mi kell a boldog öregséghez? Ezt a kérdést tette fel a kötet szerkesztője, amikor gyűjteni kezdte az idős emberekről szóló meséket. Boldizsár Ildikó meggyőződése, hogy a mesék minden élethelyzetben és életkorban képesek új tapasztalatokkal gazdagítani bennünket, s ez fokozottan igaz az öregkor meséire.

Forrás és fotó: sheinspires.com.au

Írta: Molnár Adrienn