Jump to content

Téli finomság - mézeskalács

2014. 12. 10. 12:30

Ha te is otthon ülsz a gyerekekkel és nem tudod mivel lekötni őket, vagy csak meg szeretnéd lepni a kedvesedet, hogy te ilyet is tudsz, akkor itt a neked való mézeskalács recept. Könnyű, gyors és isteni finom végeredménnyel.

Hozzávalók:

– 1 kg finomliszt
– 20-25 dkg porcukor
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
– 30 dkg margarin vagy vaj
– 2,5 dl méz
– 3 tojás

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb.
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!

Forrás és fotó: mindmegette.hu

Írta: Molnár Adrienn