Jump to content

Mit és mit ne nassolj III.

2014. 12. 09. 23:51

A nassolás gyakorlatilag ma már főétkezésnek számít. Ezért is nem mindegy, hogy mit eszel ilyenkor. Ha nem akarsz a súlyoddal foglalkozni ez idő alatt sem, akkor jobb ha lecserélsz néhány nassolni valót valami egészségesebbre.

Bolti gyümölcslé helyett saját készítésű smoothie
Első pillantásra az üveges gyümölcslé jó választásnak néz ki, mivel csak 150 kalóriát tartalmaz. De egy üveg két adagot tartalmaz, vagyis 300 kalóriát összesen, és legyünk reálisak, legtöbbünk úgysem csak a felét issza meg. Ha jobb megoldást szeretnél, csináld magadnak otthon és ellenőrizd a belekerülő kalóriamennyiséget.

Banánchips helyett egy banán
A banánchips jó választásnak tűnhet, mert banánból készül. De nagyon rossz választás. Mivel általában sütik így 8 gramm telített zsírsavat tartalmaz, ami 40%-a a napi bevitelnek, és 145 kalóriát. Rájöttek arra, hogy a magas telített zsírsav tartalmú étrend meggátolja azon kulcsfontosságú hormonok termelődését melyek az éhséget szabályozzák, így akkor is éhesnek érzed magad, ha nem is vagy az. Válassz inkább egy banánt, amely csak 121 kalóriát és 0 gramm telített zsírsavat ajánl.

Egy pohár csokipuding helyett hat kocka étcsoki
Mikor egy kis csokoládé után vágyakozol egy bögre csokipuding jó képviselőjének tűnik a fogyókúrás édességeknek. De jobban kielégíted a vágyakozásodat, ha az igazira voksolsz, hat kocka 70%-os (vagy magasabb) kakaótartalmú étcsokira. Ez 168 kalóriát tartalmaz (ez kicsivel több, mint egy átlagos pudingé, mely 120-150 között mozog), de kevesebb cukrot és szénhidrátot, valamint több laktató rostot. A csokoládéban található antioxidánsok miatt, egy orvosi tanulmány szerint, azok, akik egy héten néhányszor esznek csokoládét soványabbak, mint akik nem.

Egy maréknyi bébirépa helyett egy maréknyi bébirépa 2 evőkanál humuszba mártva
Persze a szád elfoglalt lesz a folyamatos rágással, de ahogy megállsz, még mindig éhes leszel. A répa önmagában nem tartalmaz elég kalóriát, hogy a teltségérzetet sokáig fent tartsa, tehát bármennyire is jók a szándékaid, az éhséged ahhoz vezet, hogy előbb vagy utóbb belenyúlj a dogi cukorka készletbe. Helyette párosítsd egy kis proteinben gazdag szósszal, mint például a humusz, amely segíti a lassú emésztést és a délutáni vágyakozást is megszűnteti.

Forrás és fotó: pozitivnap.hu

Írta: Molnár Adrienn