Jump to content

Új munkahelyi hibák II.

2014. 12. 07. 15:21

Az új munkahelyen nehéz helyt állni, pláne az első pár napon, mivel ilyenkor még alig tudunk valamit és alig ismerünk valakit, hogy meg tudjuk kérdezni, amit kell. De adunk pár tanácsot, hogy mik azok melyekre jobb ha figyelsz az első időszakban.

A legnagyobb hiba, melyet elkövethetsz, ha nem kérdezel. Az első időszakban mindig mindenkiben sok kérdés merül fel, de jobb, ha ezeket mindet megkérdezed valakitől. Hidd el, hogy jobb, ha pár percig az agyára mérsz valakinek, mint ha nem kérdezel meg fontos dolgokat és a végén elrontasz valamit.

Alapszabály, hogy azt sose zavard, aki épp telefonál, vagy valamit nagyon elmélyedve csinál épp. A többiek viszont szabad prédák ez ügyben és őket zaklasd nyugodtan.

A másik ilyen, mely akár az előmeneteledet is megkérdőjelezheti, az, ha az előző munkahelyedről beszélsz. Persze a konkrét kérdésekre lehet válaszolni, de azért akkor se gyarapítsd a mondandód túl sok jelzővel. És jobban jársz ha soha nem szidod, hiszen ilyenkor mindig felmerül az emberben, hogy vajon róla, vagy az aktuális munkahelyedről is ez-e a véleményed. Óvatosan tehát a véleménynyilvánítással.

Az se jó, ha már ekkor túlvállalod magad. Az első pár hét a beilleszkedésről és a megismerésről szól. Így jobban teszed, ha nem vállalsz rengeteg munkát csak azért, hogy lenyűgözd a kollégáid vagy a főnököd. Ne légy önmagad ellensége.

Hosszú távon érdemes ambiciózusnak, kitartónak és megbízhatónak tűnni, ugyanakkor nem okos dolog fejest ugrani a mély vízbe.

Forrás és fotó: smarterservices.com

Írta: Molnár Adrienn