Jump to content

Tippek a stresszmentes karácsonyért II.

2014. 12. 07. 20:36

Előző tészünkben megmutattuk, hogyan is lehet a karácsonyt egy kicsit stresszmentessé tenni. Persze ennek a dolognak nem csak ezek a megoldásai, hanem sok egyéb másik is. Itt van mindjárt még néhány.

A karácsony bizony stresszes tud lenni, nem csak a nők, de a férfiak számára is. Nem csak mert ha a párunk ideges, akkor mi is azok leszünk, hanem mert ilyenkor nagyon sok felelősség hárul a férfira is a családban. Gondoljunk csak bele, ki szerzi be a karácsonyfát, vagy ki fuvarozza az egész családot, ha kell.

Hogy ezeken kívül ne legyen más bajunk az ünnepek alatt, jobb, ha betartunk pár dolgot.

1 - beszéld meg a részleteket: Jobb, ha próbálod mindenkinek megtudni minden szándékát az ünnepekre, hiszen akkor nem érhet váratlanul semmi sem. Ha tudod, hogy sokan jönnek, akkor előre fel tudsz készülni, hogy esetleg pót ágyat kell kölcsön kérni, vagy még fel kell hozni széket a garázsból és nem mikor betoppan a vendégsereg akkor kell ezen görcsölnöd. Ha valamit időközben elfelejtenél, vagy csak úgy érzed, így nem lesznek jók a dolgok, akkor mindenképp egyeztess a pároddal, hiszen ő a nagy szervező a családban úgy is.

2 - soha ne állj rabszolgának: Persze vannak dolgok, melyeket megtehetsz a környezetedben élőkért, de soha ne vállald túl magad. Ne vállald, hogy te még a nyolcadik családtagot is elhozod, csak mert a Pista nem vezethet valami miatt, inkább hagyd, hogy mások is tegyenek valamit az ünnepi hangulatért. Nem a te felelősséged mindenki kedvére tenni és nem is tudnál, hacsak nem adod fel a saját kényelmedet. Ezt viszont ne tedd, hiszen akkor rámehetnek az idegeid az egész herce hurcára.

3 - rendezd előre a konfliktusaidat: Ha év közben valakivel, legyen az családtag vagy barát, nagyon összeszólalkoztál, akkor próbáld meg még az ünnepek előtt rendezni ezt. Hívd fel nyugodtan és beszéljétek meg, hiszen úgy mindenkinek jobb, mintha szenteste bukna ki az egész.

Forrás és fotó: imagesource.com

Írta: Molnár Adrienn