Jump to content

Tippek a stresszmentes karácsonyért I.

2014. 12. 06. 13:57

A Karácson ymndenki fejében úgy él, mint a szeretet ünnepe. De mindenkinek be kell vallania, hogy emellett még ez a világ legstresszesebb időszaka is. A folyamatos megfelelési kényszer bizony képes az embert olyan szinten lefárasztani, ami egy hetes munkával nem jönne össze soha. De hidd el, tudsz ellene tenni.

Ahhoz, hogy az idei karácsonyod se csak a harcokból és a feszültségből álljon, jobban teszed, ha betartod a következő három egyszerű tippet.

1 - sétálj a szabadban: Elsőre ugyan nem tűnhet jó ötletnek kimozdulni a meleg szobából, de hidd, el mindenki értékelni fogja, ha egy kicsit sétáltok. Persze mehetsz egyedül is, de másokkal az igazi. Pláne ha kapunk egy kis havat is végre, hiszen ekkor a gyerekek is önfeledten élvezhetik a sétákat, te pedig közben nyugodtan beszélgethetsz a többiekkel. Emellett pedig a szervezeted hálás lesz, hogy nem csak a konyha és az ágy között forgolódsz evés és evés között.

2 - ne igyál túl sok alkoholt: Mindenki tudja, hogy ilyenkor bizony előkerülnek a finomabbnál finomabb és régebbnél régibb italok is a pince leghátsó részéből, de jobb, ha tudod hol a határ. Egyrészt nem lenne jó, ha pont szenteste vágnád magad taccsra, másrészt pedig alkoholos hatás alatt olyan is kicsúszhat a szádon, amit nem akarnál egyébként kimondani. Ez pedig nem szerencsés, már ha a békét akarod tovább vinni.

Másrészt azért jobb, ha észben tartod azt is, hogy ilyenkor is bármilyen krach beüthet, amikor jobb, ha józan vagy, hiszen bármikor kocsiba kellhet ülnöd. És hát, biztosan nem akarsz az ajándékod mellé még egy bírságot is kapni.

3 - legyen menetrended: Mivel úgyis te leszel az, aki kénytelen kelletlen mindenkit furikázni fog az ünnepek alatt, így jobb, ha erre előre felkészülsz és mindent összeegyeztetsz. Ennek a legjobb módja, ha lejegyzeteled egy kis papírra, hogy mikor és hol kell lenned, ezzel is elkerülve azt, hogy valaki ferde szemmel nézzen rád, mert nem érkeztél időben.

Forrás és fotó: stephrem.com

Írta: Molnár Adrienn