Jump to content

Mi kerüljön a csizmácskába?

2014. 12. 05. 14:52

Bizony sok gyerek rajongva várj a december 6-át, ugyanis ekkor kerül mindenféle finom a kiscsizmájukba. De egyik szülő sem akar szuvas fogakat és túlsúlyt adni a gyermeknek, ezért is nem mindegy mit rakunk nekik a Mikuláscsomagba.

Mutatok egy listát, melyen szereplők közül nyugodtan tehetsz a csomagba, anélkül, hogy bármi gondot okoznál vele a gyermekednek.

- csoki mikulás: Csak jó minőségű, nem növényi zsír-, hanem kakaóvaj-alapú mikulást válasszunk. Szerencsére a címkén ez mind fel van tüntetve.
- egyéb csoki: Ebből is az a legjobb, ha a minél magasabb kakaótartalmút választjuk. Ezt különféle ízben lehet kapni, akár 60-75%osan is.
- mandarin: Egy kis egészséges mandarint, vagy narancsot is simán tehetünk bele, hiszen nem drága és kell a C vitamin a gyereknek télen.
- kekszek: Válasszunk teljes kiötlésű, hozzáadott cukor nélkülit. Akár ízesítettet is.
- mogyoró: Természetesen a mogyoró sem hiányozhat abból a zsákból. Tegyünk hát bele bőven.
- aszalt gyümölcs: Gumicukor helyett kiváló választás lehet egy kis aszalt gyümölcs. Persze csak ha szereti a gyermek.
- egy kis maradandó: Hogy a mikulás se teljen el úgy, hogy mindent megettünk, ami a csomagban található, így tegyünk bele valami apró, de maradandó dolgot. Például egy zsírkréta-, filctoll szettet.

Persze a kis csomagba mindenki azt tesz, amit csak akar, ez csak egy példa volt, hogyan is lehet ezt egészségesen megoldani. Ezen kívül pedig jobb ha a csomagot magunk készítjük el, mint a boltban vennénk, hiszen a bolti általában drágább és ki tudja a belekerült dolgok szavatossága mikor jár/járt le.

Forrás és fotó: divany.hu

Írta: Molnár Adrienn