Jump to content

A legveszélyesebb szakmák II.

2014. 12. 05. 12:40

Mindenki tudja, hogy tűzoltónak, favágónak vagy éppen tűzszerésznek lenni veszélyes. No de nem csak ezek a szakmák veszélyesek. Vannak olyanok is, melyekre sose gondoltál volna, pedig komoly veszéllyel néznek szembe az ezt űzők. Lássuk, mik is ezek.

Halászok: Különböző csatornákon szép számmal megy erről "valóság show", biztos mindenki látott már ilyet, mikor épp rákot halásztak a fagyos tengeren. Nos ez a szakma ezért is olyan veszélyes, hiszen a tengeren hánykolódva kell dolgozni, miközben azt sem tudod, mikor és honnan jön a következő hullám, mely örökre leránthat a mélybe.

Ipari alpinista: Gondoljunk csak bele, hogy valakinek a felhőkarcolók ablakait is mosni kell. Nos ezek az emberek akár több száz méter magasban küzdenek meg az időjárás viszintagságaival, miközben még az ablaknak is tisztának kéne lennie. Hát nem hiszem, hogy egy leányálom lenne a munka.

Pilóta: Hiába tartozik ez a legjobban fizetett munkák közé, ha nagyon veszélyes is végezni. Hiszen gondoljunk csak bele, a magasság és a repülő folyamatos figyelése elég megterhelő. Elég egy apró elhibázott mozdulat és máris kész a katasztrófa, ráadásul több száz ember életéért felelünk egyszerre. Emellett pedig nem az a szakma, ahol reggel bemegyek dolgozni és ötkor haza.

Artista: A cirkuszi mutatványosok élete nem könnyű. Elég csak el elhibázott ugrás, vagy fogás és máris a mélybe zuhanhatunk, ráadásul ha pechünk van, mindezt egy egész seregnyi gyerek követheti élőben.

Kaszkadőr: Manapság egyre többször hallunk híreket arról, hogy egy-egy kaszkadőr életét vesztette a forgatás alatt. Ami nem is olyan nagy csoda, hiszen égő épületekből ugranak ki, vagy épp kocsikkal hajtanak bele egy szakadékba, hogy mi nézők még látványosabb és élethűbb jelenetet kapjunk a vásznon. Rengeteg sérüléssel jár ez a szakma, azt is szokták mondani, hogy akinek nem tört valamije, az nem is kaszkadőr.

Forrás és fotó: jobline.hu

Írta: Molnár Adrienn