Jump to content

Téli finomság - fahéjas csillag

2014. 12. 04. 09:54

Ha az ember unja már egy kicsit a mézeskalácsot, akkor itt a nagy lehetőség, hogy valami újat, de legalább olyan finomat süssünk így a téli időszakban. Ez nem más, mint a fahéjas csillag, melyet lehet mogyoróval és mandulával is elkészíteni.

Hozzávalók:
1 tojásfehérje
250 gramm darált mandula
150 gramm porcukor
1 teáskanál fahéj

a glazúrhoz:
1 tojásfehérje
125 gramm porcukor

A tojásfehérjét felverjük. A vége felé apránként hozzáadjuk a porcukrot. A mandulát és a fahéjt összekeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjébe. Jól összedolgozzuk és készen is van a tésztánk.
A glazúrhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral ugyanúgy, mint korábban. A cukrot később adjuk hozzá.

Egy porcukorral leszórt deszkán kinyújtom a tésztát, lehetőleg 0,5-1 cm vékonyra. Egy sütikiszúróval csillagokat szakítunk és ráhelyezzük egy papírral lefedett tepsire vagy szilikon lapra. A legvégén felvisszük a tojásfehérjés glazúrt a süteményre egy kenőkéssel vagy egy szilikon ecsetelővel.

160 fokon sütjük 10 percet. Vigyázzunk, hogy a teteje fehér maradjon. Érdemes többször ránézni, hogy készen van e már. Ha késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és megvárjuk, míg kihül.

Forrás és fotó: mohakonyha.hu

Írta: Molnár Adrienn