Hozzávalók:
1 tojásfehérje
250 gramm darált mandula
150 gramm porcukor
1 teáskanál fahéj
a glazúrhoz:
1 tojásfehérje
125 gramm porcukor
A tojásfehérjét felverjük. A vége felé apránként hozzáadjuk a porcukrot. A mandulát és a fahéjt összekeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjébe. Jól összedolgozzuk és készen is van a tésztánk.
A glazúrhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral ugyanúgy, mint korábban. A cukrot később adjuk hozzá.
Egy porcukorral leszórt deszkán kinyújtom a tésztát, lehetőleg 0,5-1 cm vékonyra. Egy sütikiszúróval csillagokat szakítunk és ráhelyezzük egy papírral lefedett tepsire vagy szilikon lapra. A legvégén felvisszük a tojásfehérjés glazúrt a süteményre egy kenőkéssel vagy egy szilikon ecsetelővel.
160 fokon sütjük 10 percet. Vigyázzunk, hogy a teteje fehér maradjon. Érdemes többször ránézni, hogy készen van e már. Ha késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és megvárjuk, míg kihül.
Forrás és fotó: mohakonyha.hu
Írta: Molnár Adrienn