Jump to content

A legveszélyesebb szakmák I.

2014. 12. 04. 18:21

Ti tudjátok melyek a legveszélyesebb szakmák a világon? Ha nem akkor, itt a nagy lehetőség, hiszen a leghíresebb álláskereső portál összeállított egy fantasztikus listát, melyből ez is kiderül.

Tűzszerész: Itt ha valamit elrontassz, az bizony az életedbe kerül. És bizony itt könnyű elrontani valamit, hiszen nem minden bomba működésével vannak tisztában. Nem is lehetnek, hiszen a bombagyárosok nagyon szeretnek kísérletezni, ha pedig egy régebbi szerkezetet kell hatástalanítani, az sem gyerekjáték.

Tűzoltó: Ők a hétköznapok hősei, hiszen gyakorlatilag az életüket kockáztatva rohannak be égő házakba, hogy kihozzanak onnan bárkit, aki bent rekedt. Nem csak a tűzzel, de a leomló/beomló épületekkel is számolniuk kell. Sőt még akár a helyszínre kiérve is baleset érheti őket. Nem egyszer láttunk ilyet. A fizikai erőnlét mellett pedig lelkileg és szellemileg is toppon kell lenniük, hiszen egy pillanatnyi döntésen múlhat több tucat ember élete is akár.

Katona: Persze nem idehaza, mert idehaza semmi veszély nem leselkedik rájuk. Gondolunk itt a külföndön állomásozó katonákra, például a békefenntartókra, akik próbálnak rendet tenni a különböző belviszályok súlytotta országokban, miközben folyamatos támadásoknak vannak kitébe.

Favágó: Nem elég, hogy a fák ágain kell egyensúlyozni, még közben precizen is kell a vágást kivitelezni, hiszen egy elhibázott, vagy rossz helyen elvágott fa, nagyon könnyen mások életét sodorhatja veszélybe. Ezzel együtt persze ők, ott a fa tetején szintén nagy veszélyben vannak, hiszen ha nem kapaszkodnak eléggé, akár le is eshetnek. Valamint a földön állva sem mindegy, hogy az a fa épp merre fog dőlni.

Tetőfedő: Ez az a szakma, amire senki nem gondolna elsőre. De bizony ez is igen veszélyes tud lenni. Gondoljunk csak bele, egy magas helyen állni, gyakorlatilag pár deszkán, melyek fele lehet, hogy korhadt, mindezt esőben, szélben és napsütésben. Hát nem lehet könnyű. Ráadásul még a szerszámokra is figyelni kell, hiszen némelyik komoly veszélyforrás lehet, például a szögbelövő.

Forrás és fotó: jobline.hu

Írta: Molnár Adrienn